Home » Acupunctuur

Acupunctuur

Stoppen met roken zorgt vaak voor veel onrust en ontwenningsverschijnselen. Vooral de onrust en ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat veel rokers het niet volhouden om te stoppen. Toch is het niet onmogelijk om echt te stoppen met roken. Maar slechts 50% van de rokers lukt het om echt te gaan stoppen. Hulpmiddelen om te gaan stoppen zijn dan ook welkom. Acupunctuur is één van de hulpmiddelen om echt te gaan stoppen. Het is een methode om ervoor te zorgen dat de ontwenningsverschijnselen minder heftig worden zodat het eenvoudiger wordt om te stoppen.

De eerste behandeling direct stoppen met roken.

Bij de eerste behandeling van acupunctuur bij het stoppen van roken wordt direct gestopt met roken. Het stoppen begint zoals altijd wordt aangeraden cold turkey. Bouw dus niet je sigaretten af, maar begin met stoppen op de dag van je eerste behandeling. Bereid jezelf goed voor door informatie in te lezen over de verschijnselen en andere narrigheden van stoppen. Vervolgens kan de eerste behandeling van Acupunctuur beginnen. Er worden naalden aangebracht op speciale plekken in het lichaam. Deze plekken regelen emoties als stress door het stoppen met roken. Door deze emoties met naalden aan te pakken verminderen de bijverschijnselen. De naalden kunnen worden aangebracht op het lichaam en soms ook in de oren.

Tweede behandeling met acupunctuur.

Na de eerste behandeling is er een rust periode waarbij je de effecten van acupunctuur merkt. Je zult merken dat de ontwenningsverschijnselen niet zo heftig zijn als je had verwacht. Afhankelijk van je ervaring en wensen kan er nog een derde of vierde afspraak gemaakt worden. De meeste patiënten kunnen succesvol stoppen binnen twee afspraken. Ze hebben geen derde afspraak meer nodig om echt definitief te kunnen stoppen. Bij acupunctuur is het wel belangrijk dat er een motivatie is om te stoppen. Acupunctuur zorgt er niet voor dat je helemaal geen zin meer hebt in een sigaret. Dit zou je toch echt helemaal zelf moeten doen met de juiste motivatie. Acupunctuur zorgt er wel voor dat je minder last hebt van de bijwerkingen. Dit kan je wel helpen om door deze lastige periode heen te komen.

Vergoeding voor acupunctuur vanuit de zorgverzekering.

Acupunctuur is een bewezen methode om van een sigaretten verslaving af te komen. Stoppen met roken wordt door acupunctuur een stuk eenvoudiger gemaakt. Zorgverzekeringen hebben de behandeling dan ook opgenomen in hun pakket. Vaak valt acupunctuur wel onder het aanvullende pakket. Dit kan je nakijken in je polisvoorwaarden. Het is ook afhankelijk van het soort zorgverzekering dat je hebt. Zo heeft de één slechts een gedeelte dat verzekerd is en is bij de ander acupunctuur volledig verzekerd. De kosten van de behandeling kunnen dus eventueel worden verhaald. Je kunt hierdoor voordelig stoppen met roken. Terwijl het blijven doorgaan met roken veel meer geld kost. Het is dus zeker weten het proberen waard of het lukt door te stoppen met accupunctuur. Voor veel rokers is het een oplossing geweest om definitief te kunnen stoppen. Het slagingspercentage met acupunctuur is dan ook hoog. Het is het proberen waard of je op deze manier van je verslaving kunt afkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*