Home » Lasertherapie

Lasertherapie

Acupunctuur is al langer een bewezen methode om te stoppen met roken. Veel ex rokers zijn hier tegen omdat deze methode pijnlijk zou zijn. Ze worden al gek bij het idee dat er naalden in het lichaam worden gestoken. Gelukkig is er een oplossing die niet pijnlijk is en waarbij eigenlijk dezelfde methode wordt toegepast. Het is lastertherapie tegen het roken. Lastertherapie is wetenschappelijk bewezen dat het werkt tegen de ontwenningsverschijnselen van roken. Doordat het wetenschappelijk bewezen is wordt de behandeling zelfs vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Je hebt hiervoor wel een aanvullend pakket nodig en een zorgverzekeraar die een vergoeding geeft voor lasertherapie.

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur dat gebruikt wordt om problemen als stoppen met roken weg te halen. In plaats van de pijnlijke naalden wordt op een wetenschappelijke manier een laser gebruikt. De laser is geheel pijnloos en kan veilig worden gebruikt. Met acupunctuur worden tientallen punten behandeld met naalden om de zin in een sigaret weg te halen. Met lasertherapie worden dezelfde punten behandeld alleen dit keer met een laser in plaats van een naald. Door deze punten aan te raken maakt het lichaam zelf endorfine aan. Endorfine zorgt ervoor dat de trek in een sigaret, ontwenningsverschijnselen en stress verminderen. Hierdoor wordt stoppen met roken een eitje.

In één uur stoppen met roken.

Natuurlijk is lastertherapie geen wondermiddel. Toch kan je binnen één uur stoppen met roken. De reden dat dit bij veel mensen lukt, heeft alles te maken met voorbereiding. Vooraf krijg je vaak een gesprek over de behandeling. Je krijgt informatie hoe je jezelf moet voorbereiden op de lasertherapie. Tijdens de voorbereidingen ga je aan de slag om mentaal te stoppen met roken. De lasertherapie helpt je vervolgens om het binnen één uur helemaal te stoppen. Toch lukt de behandeling niet als je mentaal er niet goed instaat. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid op lasertherapie.

Geen last van ontwenningsverschijnselen.

De reden dat veel rokers het niet lukt om echt te stoppen heeft te maken met ontwenningsverschijnselen. De ontwenningsverschijnselen winnen het van de motivatie om echt te stoppen. Lasertherapie zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen een stuk minder wordt of verdwijnen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bij 83% van de patiënten de ontwenningsverschijnselen bijna niet merkbaar zijn of verdwenen.

Hoe hoog is het slagingspercentage van lasertherapie?

De behandeling met lasertherapie is geen magie of wondermiddel zoals we eerder hebben gezegd. Het programma wordt steeds verder verbeterd zodat het steeds eenvoudiger wordt om te stoppen met het programma. Op dit moment stopt 40% met een laserbehandeling. Het percentage wordt steeds hoger en wetenschappers zijn bezig om lasertherapie verder uit te werken en te verbeteren. Uit het onderzoek is wel gebleken dat een goede voorbereiding belangrijk is. Alleen dan kan de therapie slagen met lasers. Het is een fijne methode zolang de motivatie er is om de therapie aan te gaan. Alleen dan kan de therapie een goed effect geven op het stoppen met roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*