Home » Nicotinepleisters

Nicotinepleisters

Het grootste probleem waar je last van hebt als je wil stoppen met roken is nicotine. Nicotine zorgt ervoor dat je lichaam dopamine gaat aanmaken. Dopamine geeft je een fijn gevoel en ontspant je lichaam. Je ervaart hierdoor geen stress meer en je krijgt zin in nog een sigaret. Dit is niet het enige gevaar van nicotine. In nicotine zitten ook de schadelijke stoffen waar je bijvoorbeeld longkanker van krijgt. Het stofje zorgt er ook voor dat je verslaafd raakt en je lichaam constant een dopamine boost nodig heeft. Nicotinepleisters kunnen helpen om dit gevoel te maskeren tot de verslaving voorbij is.

Nicotine via een pleister.

In de nicotinepleisters zit de stof nicotine. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een sigaret alleen dit keer zonder de schadelijke rook. De pleister wordt op de huid geplakt zodat er constant een beetje nicotine wordt afgegeven. Het lichaam gaat hierdoor niet meer vragen om een sigaret. De nicotinepleisters helpen je om van de sigaretten af te blijven en niet te gaan roken. Veel mensen zijn dan ook gestopt met roken door het gebruik van nicotinepleisters. Stoppen met roken wordt een stuk eenvoudiger gemaakt doordat je nog wel steeds het verslavende stofje binnen krijgt.

Afbouwen van het nicotineniveau.

Natuurlijk kan je niet de rest van je leven gebruik blijven maken van nicotine. De stof is op ten duur ook niet goed voor het lichaam. Het kan namelijk kanker verwekken ondanks dat het minder schadelijk is dan een sigaret. Hierdoor is het belangrijk dat het gebruik van de pleisters wordt afgebouwd. De nicotinepleisters bestaan vaak uit een kuur van drie fases. De drie fases bevatten allemaal een percentage nicotine. Het percentage wordt naar maten de kuur verder gaat steeds lager. Het afkicken van sigaretten gebeurd door de pleisters in stappen. Zodra de kuur is afgelopen ben je helemaal verlost van nicotine.

Kan je stoppen met roken door nicotinepleisters?

De meningen over stoppen met roken met nicotinepleisters willen nog wel eens verschillen. Er zijn mensen die het niet slim vinden om met de pleisters te stoppen. Ze denken dat je beter cold turkey in één keer kan stoppen. De lichamelijke verslaving van nicotine blijft namelijk in stand door gebruik te maken van de pleisters. Na afloop van de fases sta je er gewoon nog steeds alleen voor. Een gedeelte van de verslaving aan sigaretten is geestelijk. Het geestelijke gedeelte wordt niet behandeld door gebruik te maken van nicotinepleisters. De beste oplossing is om beide toe te passen. Een methode om te stoppen met roken en nicotinepleisters. Je kunt zo lichamelijk en geestelijk op een rijtje zetten tijdens de kuur. Voor de rest worden de pleisters vooral gebruikt door mensen die tijdelijk niet kunnen roken. Ze gebruiken de pleisters bijvoorbeeld in een vliegtuig tijdens een lange vlucht of in een omgeving waar niet gerookt kan worden. Toch is het wel mogelijk om echt te gaan stoppen met roken met nicotinepleisters. Maar net als bij de andere methodes is de mentale instelling heel erg belangrijk om echt te gaan stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*