Home » Tips om te stoppen

Tips om te stoppen

Tips om te stoppen met roken zijn altijd mooi meegenomen. Stoppen met roken is altijd een moeilijke beslissing. Vaak wordt het stoppen onderschat. Doordat rokers zonder voorkennis beginnen met stoppen houden ze het niet lang vol. Slechts 50% lukt het om definitief een punt achter het stoppen met roken te zetten. Met deze tips sta je een stuk sterker in de strijd tegen een sigaret.

Stop per direct met roken.

Veel rokers beginnen met afbouwen en vervolgens langzaam aan te stoppen. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet werkt. 90% van de rokers die afbouwt stopt uiteindelijk niet met roken. De nicotinetoevoer blijft komen en hierdoor wordt het steeds lastiger om te stoppen. Tips om te stoppen zijn er vooral om direct te stoppen. Doe dit niet op de één op andere dag, maar doe dit met een voorbereiding van twee weken. In deze twee weken bereid je jezelf voor en lees je informatie over stoppen met roken en tips om te stoppen.

Haal alles uit huis wat met roken te maken heeft.

Bij de tips om te stoppen met roken horen de rook benodigdheden. Zorg ervoor dat er niets in huis is, waardoor er verleiding kan ontstaan. Als er familieleden of vriendin huis wonen dan kan je ze adviseren om dit niet meer in je buurt te doen. Leg ze uit dat je wilt stoppen met roken en dat je dit erg lastig vind. Mentale steun wil nog wel eens helpen om er doorheen te komen.

Lees vooraf informatie over ontwenningsverschijnselen.

Tips om te stoppen zijn het inlezen van informatie over stoppen met roken. Het kan handig zijn als je weet welke ontwenningsverschijnselen je kunt verwachten. Je weet zo ook hoe je ermee om kunt gaan. De ontwenningsverschijnselen zullen de eerste dagen het ergste zijn. Hierna zal de trek in een sigaret steeds verder afnemen. Het gaat dus vooral om de wil en de drive om de eerste dagen te overbruggen.

Ga sporten!

Sporten is een gezonde manier om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. Tips om te stoppen met roken zijn het kiezen voor een bewegingsoefening als je trek krijgt in een sigaret. Ga bijvoorbeeld hardlopen of fietsen dit voorkomt tevens het aankomen van gewicht. Veel rokers hebben er last van dat ze gaan snaaien na het stoppen met roken. Door te gaan sporten heb je afleiding en gaat de drang naar een sigaret over. Het voorkomt ook nog eens gewichtstoename.

Stel een doel!

De motivatie om te stoppen met roken is waarschijnlijk één van de belangrijkste tips om te stoppen. Stel een doel voor jezelf waarom je wilt stoppen. Wil je bijvoorbeeld langer leven? Wil je graag een kindje in de toekomst of nu? Dit zijn allemaal tips om te stoppen met roken. Een motivatie vinden en ervoor gaan is de beste manier om te stoppen met roken. Stop direct in één keer en ga verder met een gezonder lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*